Повага і любов - ось два крила чарівних, що ввись підносять душу й дух людини

середа, 4 квітня 2018 р.

Шкільний календар КВІТЕНЬ


КВІТЕНЬ


7 квітня - Всесвітній День здоров'я


 Кожна людина чудово усвідомлює, яке важливе  здоров'я для нашого життя. Коли ми погано почуваємося, то ніщо не приносить нам радість - ні улюблені книжки, ні бабусині чудові пироги, ні цікаві телепередачі. Цей день людство обрало для того, щоб самому собі зайвий раз нагадати про важливість здоров'я для повноцінного життя. Найбільшу увагу слід приділяти здоров'ю матері та дитини під девізом: " Не залишимо без уваги жодну матір, жодну дитину". Держави світу  взяли на себе зобов'язання досягати значного скорочення дитячої смертності, поліпшити охорону материнства, ужити серйозних заходів з метою бортьби з хворобами, зокрема СНІДом, туберкульозом, малярією, раком та іншими.



20 КВІТНЯ - ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

 Що таке "навколишнє середовище"? Це все, що оточує людину : земля, вода, повітря, трави, птахи та звірі тощо. Багато віків людство вважало, що багатства навколишнього середовища невичерпні. ХХ століття довело, що світ природи потребує турботи та захисту. ХХ століття сталася катастрофа на Чорнобильській АЕС. Люди зрозуміли, яка вона тендітна - наша блакитна планета.

У 1998 року президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього середовища і ядерної безпеки України та інших суспільних  природоохоронних організацій ухвалив День навколишнього середовища. Святкувати його слід кожної третьої суботи квітня. 


Кожен із нас відповідальний за стан навколишнього середовища. Поспостерігайте за поведінкою власною та оточуючих : куди викидаєте обгортку від цукерки або шкірки від фруктів? Шукаєте корзину для сміття чи влаштовуєте смітник прямо посеред вулиці? Дехто думає, що один кинутий на тротуар папірець нічого не змінить, але це не так. Підрахуйте, скільки обгорток валятиметься під ногами, якщо кожна людина так вважатиме ? І пам'ятайте, що кожен із нас в змозі вжити заходів...


22 КВІТНЯ - ДЕНЬ  МАТЕРІ   ЗЕМЛІ



Немає коментарів:

Дописати коментар